„Zdrowi dla Niepodległej”
To świetny sposób na połączenie obchodów Dnia Niepodległości z aktywnością, która promuje zdrowie i współpracę! W środę 13.11 uczniowie klasy 2a nie tylko uczcili rocznicę odzyskania niepodległości, ale także nauczyli się o zdrowym odżywianiu i pracy w zespole. Sałatka w kolorach biało-czerwonych, złożona z produktów takich jak jabłka, melon, winogrono, truskawki, arbuz, maliny i porzeczki, świetnie wpisuje się w temat patriotyzmu i dbałości o zdrowie. Poza tym, takie zadanie to doskonała okazja do rozwijania umiejętności kulinarnych i odpowiedzialności.
Fajnie, że uczniowie mieli okazję do wspólnego działania – od przygotowania składników, przez dzielenie się nimi, po wspólne pałaszowanie. Tego typu inicjatywy łączą tradycję z nowoczesnym podejściem do wychowania. A jaka była reakcja uczniów? Na pewno poczuli się dumni, robiąc coś z myślą o swojej Ojczyźnie!
PS Dodatkowo wykorzystaliśmy sprzęt z „Laboratoriów Przyszłości”.